Školské jedálne majú byť lepšie. V Starom Meste už zapracovali na pestrosti polievok či nátierok. Výzvou je viac rýb a zeleniny na tanieroch. Jedna z vecí, ktorú na to treba sú peniaze na kvalitnejšie suroviny. (Staré Mesto)

Staromestské školské kuchyne majú za sebou audit
- robil sa v rámci projektu Skutočne zdravá škola
Čo sa darí
- pestré polievky a nátierky
- kvalitné desiaty a olovranty
- vhodné kaše a obilninové prílohy
- viac rybích pokrmov a rozmanitejší výber príloh
- šalátové bary
- možnosť výberu z dvoch hlavných jedál
Čo treba ešte dokončiť
- častejšie zaradiť ryby, strukoviny a bezmäsité nesladké jedlá
- pridať viac zeleninovej a ovocnej oblohy
- obmedziť používanie sirupov a vajec z klietkového chovu
- zvýšiť podiel celozrnného pečiva a výživných obilnín
Ako na to
- viac vzdelávania pre kuchárov a jedálne
- pridanie nových, zdravších receptov
- lepšie finančné podmienky na kvalitnejšie suroviny
- dôsledná kontrola a podpora pri zavádzaní zmien
(Staré Mesto)