Na zlep­še­nie škol­ských je­dál­ní tre­ba lep­šie in­gre­dien­cie. Tie však sto­ja viac

Škol­ské je­dál­ne ma­jú byť lep­šie. V Sta­rom Mes­te už za­pra­co­va­li na pes­tros­ti po­lie­vok či ná­tie­rok. Vý­zvou je viac rýb a ze­le­ni­ny na ta­nie­roch. Jed­na z ve­cí, kto­rú na to tre­ba sú pe­nia­ze na kva­lit­nej­šie su­ro­vi­ny. (Sta­ré Mes­to)


Sta­ro­mest­ské škol­ské ku­chy­ne ma­jú za se­bou au­dit

  • ro­bil sa v rám­ci pro­jek­tu Sku­toč­ne zdra­vá ško­la


Čo sa da­rí

  • pes­tré po­liev­ky a ná­tier­ky
  • kva­lit­né de­sia­ty a olov­ran­ty
  • vhod­né ka­še a obil­ni­no­vé prí­lo­hy
  • viac ry­bích po­kr­mov a roz­ma­ni­tej­ší vý­ber prí­loh
  • ša­lá­to­vé ba­ry
  • mož­nosť vý­be­ru z dvoch hlav­ných je­dál


Čo tre­ba eš­te do­kon­čiť

  • čas­tej­šie za­ra­diť ry­by, stru­ko­vi­ny a bez­mä­si­té ne­slad­ké jed­lá
  • pri­dať viac ze­le­ni­no­vej a ovoc­nej ob­lo­hy
  • ob­me­dziť po­u­ží­va­nie si­ru­pov a va­jec z kliet­ko­vé­ho cho­vu
  • zvý­šiť po­diel ce­lo­zrn­né­ho pe­či­va a vý­živ­ných obil­nín


Ako na to

  • viac vzde­lá­va­nia pre ku­chá­rov a je­dál­ne
  • pri­da­nie no­vých, zdrav­ších re­cep­tov
  • lep­šie fi­nanč­né pod­mien­ky na kva­lit­nej­šie su­ro­vi­ny
  • dô­sled­ná kon­tro­la a pod­po­ra pri za­vá­dza­ní zmien


(Sta­ré Mes­to)